Prva kompletna proizvodnja križno lepljenih plošč od enega dobavitelja na Japonskem pri podjetju Cypress Sunadaya Co., Ltd.

Prva kompletna CLT proizvodna linija na Japonskem

Iz leve: g. Gregor Ledinek, g. Kazuyuki Sunada, g. Felix Voglhofer
Iz leve: g. Gregor Ledinek, g. Kazuyuki Sunada, g. Felix Voglhofer

V Cypress Sunadaya pričeli s proizvodnjo na prvi Ledinekovi CLT liniji na Japonskem

Japonski dobavitelj lesnih gradbenih materialov Sunadaya, s sedežem v prefekturi Ehime, Shikoku je uradno odprl svoj novi proizvodi obrat z linijo za izdelavo križno lepljenih plošč (CLT) v predmestju Saija.

V podjetju Ledinek smo ponosni, da smo sodelovali pri njihovi novi naložbi v leseno tehnologijo, ki bo prispevala k izboljšanju japonske lesnopredelovalne industrije in izkoriščanju lastnih surovin.

Po liniji dolžinskega spajanja s strojem Kontizink M v letu 2016, smo v podjetju Ledinek za Sunadayo dobavili celotno linijo za izdelavo križno lepljenih plošč (CLT), ki vključuje stiskalnico X-Press 12, stroj za izdelavo zobatega spoja Kontizink MH-S120, skobeljni stroj Rotoles 300 SV-KS 200 s pripadajočo mehanizacijo ter z žago X - Cut S350.

Dobava opreme, ki je bila naložena v 38 kontejnerjih, se je začela jeseni 2017, sledila pa ji je mehanska in električna montaža v začetku leta 2018. Po programskih delih se je pričela zagonska faza s testiranjem in usposabljanjem operaterjev, z uspešno opravljenim preizkusom zmogljivosti linije konec februarja 2018.Med gosti na otvoritveni slovesnosti 15. marca, o kateri so poročali tudi na japonski nacionalni televiziji, so bili predstavniki Ministrstva za kmetijstvo in lokalne politike, predstavniki japonske lesne industrije ter predstavniki dobaviteljev opreme. V govoru, naslovljenem na g. Sunado, lastnika in generalnega direktorja podjetja Sunadaya, je Gregor Ledinek, Ledinek Engineering d.o.o. kot edini evropski govornik na slovesnosti poudaril pomen tega ambicioznega projekta za podjetje Sunadaya ter za japonsko in mednarodno lesnopredelovalno in gradbeno industrijo: Gre za pomemben dosežek na področju nove CLT tehnologije in je hkrati velik korak za vse dobavitelje, ki smo sodelovali v celotnem projektu, vključno z nami, podjetjem Ledinek «. Dejstvo je, da je les eden od ponovno odkritih materialov 21. stoletja, ki nam daje "potrebno moč in toplino". Na koncu se je gospod Ledinek zahvalil gospodu Sunadi in njegovi družini za ambiciozno in trdo delo ter za izkazano zaupanje.


Podjetju Sunadaya želimo veliko uspeha z njihovo novo investicijo ter veliko ustvarjalne energije za prihodnost. Na tem mestu bi se radi zahvalili tudi našemu japonskemu partnerju podjetju Hiroishi za njihov trud in dobro sodelovanje, pa tudi vsem sodelavcem našega podjetja, ki so s svojim delom doma in na terenu prispevali k uspešni izvedbi projekta.


Več o CLT proizvodni liniji na Japonskem >