Gradimo prihodnost

Lepljen les

Čvrste in inovativne rešitve na področju stiskanja za lepljene nosilce ter križno lepljen les

Izvrstne inovativne stiskalnice za izdelavo estetskih ravnih, ukrivljenih, in stopničastih nosilcev, elementov za bruna ter  enoslojnih ali križno lepljenih plošč. Primerne tako za izdelavo individualnih naročil manjšega obsega, kot za industrijsko proizvodnjo izdelkov standardnih dimenzij. Naše stiskalnice so prilagodljive in visoko produktivne, z optimiranjem zmogljivosti in različnimi stopnjami avtomatizacije, vse do popolnoma avtomatizirane stiskalnice za izdelavo ukrivljenih nosilcev.

Naše stiskalnice vedno izstopajo, razbremenijo vas pri delu, izboljšajo kakovost izdelkom in razširijo vaše proizvodne zmožnosti.

Linije

Linije za izdelavo križno lepljenih plošč (CLT)

Visoko kakovostne avtomatizirane CLT linije za izdelavo križno lepljenih plošč. Naš širok izbor skobeljnih strojev, linij za izdelavo dolžinskega spoja in stiskalnic, nam omogoča da ponujamo rešitve po meri kupca za različne potrebe tako glede proizvodne količine, kot tudi proizvodnih postopkov.

Linije za izdelavo križno lepljenih plošč (CLT)

Linije za lepljene nosilce

Učinkovite rešitve za izdelavo ravnih in ukrivljenih lepljenih nosilcev.

Linije za lepljene nosilce

Linije za izdelavo dolžinskega spoja iz masivnega lesa

Inovativne, individualne visoko produktivne rešitve za izdelavo posameznega dolžinskega spoja z odličnim faktorjem izkoriščenosti in varčno izdelavo izdelka za srednje velika in velika podjetja. Linije dolžinskega spoja za masivni gradbeni les in laminiran lepljen les ali deske.

Linije za izdelavo dolžinskega spoja iz masivnega lesa

Stroji

X-press

Stiskalnica za križno lepljene plošče. Silo stiskanja dosežemo s pomočjo komprimiranega zraka. Brez uporabe hidravlike in brez uhajanja tekočine. Najmočnejši specifični pritisk N/mm², stranski in čelni. Primerna za hitro lepljenje. CLT Press in XPRESS.

X-press

Rotopress

Rotacijska stiskalnica za prilagodljivo proizvodnjo individualnih naročil. Za ravne nosilce in stopnjevane paketei, štiri vpenjalna polja, motorno stiskanje. Kratek čas polnjena in sušenja.

Rotopress

Maxipress

Avtomatska stiskalnica z enim lepilnim poljem za izdelke različnih dimenzij in manjših serij,ravni lepljeni nosilci, DUO-, TRIO- nosilci. Individualna naročila, stopnjevani paketi, motorno stiskanje, kratek čas polnjenja in sušenja.

Maxipress

Flexipress

Horizontalna stiskalnica za izdelavo ravnih lepljenih nosilcev. Namenjena za proizvodnjo večjih količin različnih dimenzij. Hidravlično vpenjanje, modularna konstrukcija naprave.

Flexipress

Hyperpress

Stiskalnica za izdelavo upognjenih in ravnih nosilcev največjih dimenzij. Enostavna za uporabo, s hitrim sistemom zaklepanja in močnim hidravličnim vpenjanjem.

Hyperpress

Polypress

Avtomatična stiskalnica za upognjene nosilce, namenjena za izdelavo posameznega izdelka. Avtomatično polnjenje in praznjenje stiskalnice, računalniško vodeno pozicioniranje ter programsko vodeno stiskanje izdelka. Ravni in ukrivljeni vpenjalni elementi.

Polypress

HF-Press

Visoko frekvenčna stiskalnica za izdelke iz lepljenega lesa. Primerna za manjša individualna naročila, velika proizvodna količina, zelo hitro sušenje, močna hidravlična stiskalnica.

HF-Press

HTBS

Horizontalna tračna žaga za vzdolžni razrez lepljenih nosilcev. Izvrstna kakovost reza, moč in hitrost. Vključevanje v avtomatizirane linije.

HTBS

LKS

Prečna žaga za razrez velikih presekov. Natančen dolžinski rez plasti. Za izdelke različnih dimenzij in manjših serij. Do rezalne višine 300 mm – različne dolžine. Servo pozicioniranje. Možna izvedba pod ali nad mizo.

LKS