Inovacije in nagrade

Razvoj lesa skozi inovacije

Od sodarske delavnice, ki jo je l. 1908 odprl stari oče današnjega lastnika, ki se je prav v tej delavnici začel spoznavati s tehniko,  smo v družbah Ledinek z vztrajnimi koraki ter z lastnimi visokotehnološkimi rešitvami in inovativnimi izdelki osvojili svetovne trge. V našem inženirskem oddelku nenehno iščemo rešitve za naprednejše tehnologije ter učinkovitejše stroje in procese, ki zadovoljijo potrebe posameznikov in zahteve spreminjajočega se globalnega trga.

Rezultat našega poglobljenega znanja, preizkušanja prototipov, analize podatkov in dolgoletna predanost inovativnemu delu so naši patenti in izdelki vrhunske tehnologije in kakovosti. Ob sodelovanju z raziskovalnimi inštituti in znanstvenimi organizacijami ima naše delo globalni vpliv na celotno lesno industrijo.

Vrhunske inovacije

Najvišja bonitetna ocena

LEDINEK ENGINEERING je prejel certifikat bonitetne ocene AAA.

Preverjena kakovost

Kot potrditev našega dela, smo prejeli nagrado za inovatorja leta v državi in za razstavljalca leta na področju lesnoobdelovalne industrije. Od leta 2004 pa za kakovost naših izdelkov in procesov  jamčimo s svetovno priznanim certifikatom ISO.

Naše nagrade

IWF CHALLANGER AWARD

Na mednarodnem sejmu International Woodworking Fair v Atlanti, ZDA, leta 1994 smo za našo inovacijo na področju obdelave lesa, Rotoles sistem, prejeli prestižno nagrado Challenger Award.  'IWF Challengers Distinguished Achievement Award' je svetvno priznana nagrada za podjetja, ki izstopajo zaradi svojega razvojnega dela in inovativnih tehnologij ter izdelkov, storitev ali proizvodnih postopkov, ki predstavljajo napredek v industriji.

RAZSTAVLJALEC LETA 1999 IN 2004 PO IZBORU REVIJE HOLZKURIER

Uredniki revije Holzkurier, ki je neodvisna strokovna in osrednja publikacija na področju lesne branže v Srednji Evropi je naše podjetje dvakrat izbrala za razstavljalca leta.

»Zaradi svoje inovativnosti, je podjetje Ledinek dvakrat postalo proizvajalec leta na področju lesne industrije, leta 1999 in 2004, po izboru revije Holzkurier.«  Vir: Holzkurier, 29. 4. 2004, str. 20

ZLATO PRIZNANJE INOVACIJE 2012

Na podelitvi v okviru Dneva inovativnosti, Septembra 2013, je Gospodarska zbornica Slovenije nagradila naše podjetje z zlatim priznanjem INOVACIJE 2012. Nagrado smo prejeli za našo inovacijo X PRESS stiskalnico za avtomatizirano proizvodnjo masivnih lesenih križno lepljenih stenskih in stropnih elementov.

Priznanja za podravsko podjetje leta