Piškotki

Kaj so piškotki in zakaj se uporabljajo

Piškotke (ang. Cookies) uporablja večina spletnih mest za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami uporabnikov spletnih mest. 

Gre za majhne tekstovne datoteke, ki jih spletno mesto shrani na uporabnikovi napravi (računalnik, tablica, telefon). Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikovo izkušnjo (na primer izbrani jezik in druge nastavitve). Tako je lahko naslednji obisk istega spletnega mesta bolj uporaben in lažji. 

Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov in ne zbirajo informacij, ki bi omogočile identifikacijo uporabnika.

Piškotki, ki jih uporablja spletna stran www.ledinek.com

Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje spletne strani www.ledinek.com ne škodijo ne vam, ne vaši napravi. Uporabljamo jih, da bi vam omogočili nemoteno delovanje in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Naša spletna stran uporablja le t.i. »nujno potrebne piškotke«,  ki so tehnično potrebni za nemoteno delovanje spletne strani in so zato privzeto omogočeni. Strinjanje z njimi je avtomatsko, saj z njimi ne zbiramo nobenih osebnih podatkov.

Ime piškotka
Namen
Čas veljave / Potek
XSRF-TOKEN
Piškotek, potreben zaradi zagotavljanja varnosti in zavarovanja (npr. zaznava napačne vpise in tako preprečujejo zlorabe sistemov za vpisovanje)
1 leto
laravel_session
Sejni piškotek
seja