Spodbujanje rasti s strateškimi naložbami in trdnimi partnerstvi

Sredi junija je naš dolgoletni partner Mayr-Melnhof Holz na sedežu podjetja v Leobnu odprl nov obrat, ki omogoča sodobno proizvodnjo križno lepljenega lesa, vključno s prostornim visokoregalnim skladiščem in sortirno linijo. To je pomemben mejnik tudi za podjetje Ledinek, saj je bil osrednji del obsežnih gradbenih ukrepov novi CLT obrat, za katerega je bilo naše podjetje odgovorno kot glavni dobavitelj.

Ko bo nova tovarna v Leobnu v celoti obratovala, bo družba MMH postala eden največjih proizvajalcev CLT izdelkov na svetu. Skupaj s proizvodno linijo v Gaishornu bo podjetje razpolagalo s proizvodno zmogljivostjo več kot 200.000 m3 lesa. Po raziskavah družbe Holzkurier se tako podjetje uvršča med štiri največje proizvajalce na svetu (vir: Holzkurier). Ob tej priložnosti smo DI Richarda Stralza, direktorja družbe MMH, prosili za kratek intervju.

Ledinek: Kako se ta zgodovinski projekt lesnopredelovalne industrije sklada z vašo strategijo in vizijo MMH ter kakšne dolgoročne učinke pričakujete?
Stralz: Dosledno sledimo svoji strategiji rasti, kar vključuje naložbe v nove proizvodne obrate na naših lokacijah in prevzeme.

Ledinek: Kateri ključni dejavniki so prispevali k uspešni izvedbi tega projekta in kako ste se spopadli z morebitnimi izzivi na tej poti?
Gospod Stralz: Pripravljenost našega lastnika za naložbe, motivirana projektna ekipa, dobra partnerstva z našimi dobavitelji, dosledno prizadevanje za rešitve na vseh straneh, združevanje izkušenj, izpolnjevanje dogovorjenega. Da, in volja, da skupaj ustvarimo nekaj velikega. V trenutni fazi zagona, ki bo trajala še nekaj časa, so sodelovanje, vztrajnost in usmerjenost v rešitve seveda še vedno nujno potrebni.

Ledinek: Kakšno vlogo je imelo partnerstvo s podjetjem Ledinek pri tem projektu in kakšne prednosti ste videli v našem partnerstvu?
Gospod Stralz: Podjetje Ledinek je dolgoletni dobavitelj in partner podjetja Mayr-Melnhof Holz, uspešno smo izvedli že več skupnih projektov. Portfelj izdelkov in nenehno prizadevanje za nadaljnji razvoj, izboljševanje izdelkov v kombinaciji z izkušnjami iz številnih velikih projektov so bili za nas še posebej pomembni, prav tako pa tudi fizična bližina podjetja Ledinek Leobnu. Pomemben vidik za tako velik projekt.

Ledinek: Mislim, da ste bili zadovoljni z našo izvedbo pri tem projektu. Ali bi radi kaj poudarili kot posebno dodano vrednost našega sodelovanja?
Gospod Stralz: Resnično popolnoma predani zaposleni, ki so imeli od začetka samo en cilj: uspešen zagon opreme in izpolnitev dogovorjenih zmogljivosti, ter seveda popolno podporo s strani vašega direktorja Gregorja Ledineka.