Nemški Ante investira v CLT obrat!

Še eno podjetje, ki spada v območje srednjeevropske lesne industrije se je odločilo, da s CLT proizvodnjo začrta smer za prihodnost.

Skupina Ante bo odslej izdelovala križno lepljene elemente za stene in strope pod blagovno znamko HBS Berga in s tem iz ponudnika standardnih proizvodov s celostnim asortimentom postaja dobavitelj s celotnim programom na področju lesnopredelovalne industrije.

Podjetje Ante svoje kupce že 90 let zalaga z rezanim lesom, skobljanimi izdelki, konstrukcijskim lesom, lepljenimi nosilci ter veznimi konstrukcijski elementi.

Berga je le pet kilometrov oddaljena od tovarne Ante v Rottleberodeju na Saškem, ki je začela delovati leta 2007. Obstoječe proizvodne hale, ki so na voljo za proizvodnjo CLT, CNC obdelavo, prevzem in skladiščenje ter neposreden dostop do avtocestne in železniške povezave tvorijo odlično infrastrukturo za postavitev tovarne.

Pri gradnji novega CLT obrata družinsko vodeno podjetje, s sedežem v Bromskirchen-Somplar, Hessen, upošteva vsa najnovejša znanja in tehnične standarde. Sredi aprila so sprejeli odločitev in podjetje Ledinek izbrali za glavnega dobavitelja. Pri tem so bile odločilne naše bogate izkušnje na področju CLT tehnologije. "Prepričani smo v inovativen pristop in skladen sistemski koncept," pravi direktor podjetja Jürgen Ante, s čimer se bomo izognili nepotrebnim ali problematičnim vmesnikom.

Ledinek bo dobavil kompletno opremo, od prevzema surovega lesa do predaje CLT elementov na brusilni stroja ali v CNC predelovalne centre. Tudi nadzorni sistem "X-Lam Manager", je plod Ledinekovih strokovnjakov.

Ko bo obrat v celoti opremljen, bodo v HBS Berga CLT dosegali letno zmogljivost nad 100.000 m³.

Na liniji bodo izdelovali elemente do 16 m x 3,5 m x 360 mm. Na stiskalnici Z-Press bodo posamezne plasti lesa pripravili v enoslojne lepljene lesene plošče, kar bo omogočalo večjo zrakotesnost in zmogljivost stiskanja na X-Press.