State-of-the-art finger jointing technolgy for a renowned German supplier

Pri naši dolgoletni stranki, firmi Schneider iz Nemčije, je trenutno v fazi dokončanja projekt izdelave in montaže linije za lepljene nosilce, ki vključuje tehnologijo čelnega spajanja ter izdelavo lepljenih nosilcev (BSH). Oprema vključuje transportno mehanizacijo, stroj za čelno spajanje, etažni zalogovnik, kalibrirni stroj Rotoles ter visoko učinkovit in v celoti avtomatično nastavljiv dvanajst vretenski stroj Superles, za končno obdelavo lepljenih nosilcev s kalibriranjem in profiliranjem. 

V mesecu juniju so naši monterji opravili zagon opreme ter pričeli s proizvodnjo izdelkov, sedaj pa na liniji poteka še končna optimizacija proizvodnje. 

Podjetje Schneider je srednje veliko podjetje z glavnim proizvodnim obratom v Nemčiji ter podružnico v Švici. Ustanovljeno je bilo l. 1911 kot žagarski obrat, danes pa se podjetje Schneider GmbH uvršča med vodilne proizvajalce statično obremenjenih izdelkov za gradnjo lesenih in pasivnih hiš, od leta 2011 pa tudi med vodilne proizvajalce fleksibilnih in na pritisk odpornih  best wood® izolacijskih plošč iz lesnih vlaken.

V podjetju Ledinek tako s ponosom pripravljamo še drugi projekt za tega vrhunskega proizvajalca in sicer visoko produktivno linijo za izdelavo lepljenih plošč, podjetju Schneider pa želimo veliko poslovnih uspehov.