Vedno bolj aktualna tehnologija Rotoles

Podjetja LEDINEK so v zadnjih letih povečala prodajo svoje opreme na prekomorske trge, še vedno pa pripada največji delež prodaje trgom EU, izvažamo pa tudi v države izven Unije. Tako smo že vsa leta s svojimi izdelki konstantno prisotni tudi na tržiščih nekdanje Jugoslavije, kjer je največje zanimanje nedvomno za opremo s tehnologijo Rotoles. V lanskem letu smo na primer odpremili stroje nekaterim našim stalnim strankam, na seznam poslovnih partnerjev pa smo dodali tudi tri nove kupce.

Oktobra 2018 smo za podjetje MMM-Vukelič, ki je eden vodilnih hrvaških proizvajalcev žaganega lesa, furnirja in končnih izdelkov iz lesa dobavili stroj Rotoles 400 PD-SV, ki ga uporabljajo za kalibriranje lamel za troslojni parket. Podjetje Vukelić pa ima v svojem strojnem parku našo opremo že vrsto let. Prav tako smo v približno istem času dobavili podjetju Foresta d.o.o. iz BiH Stroj Rotoles 400 PD-SV, v njihovem proizvodnem procesu zdaj obratuje že pet kalibrirnih strojev Rotoles.

Tudi podjetje Drvoprodex iz BIH, kjer proizvajajo dvo- in troslojni parket, je lani investiralo v nakup stroja Rotoles 400 PD-SV, skupaj imajo sedaj v svojem tehnološkem parku štiri stroje tipa Rotoles. Podjetje Galekovič iz Velike Gorice, proizvajalec masivnih in troslojnih parketov, ima v proizvodnem procesu kalibriranja lamel dva enostranska stroja Rotoles 400 D-S . V lanskem letu smo instalirali še dvostranski stroj 400 PD -SV. Podjetje Bjelin d.o.o. iz Bjelovarja prav tako kalibrira hrastove lamele na stroju Rotoles 400 PD – SV.

V novembru 2018 smo za srbsko podjetje Tara, ki se ukvarja z izdelavo raznovrstnega parketa dobavili enostranski Rotoles 400 DS. Tara je naša nova stranka in želimo jim veliko uspeha z novo opremo. Konec minulega leta smo pri podjetju Iskra d.o.o. iz BiH predali namenu še en stroj Rotoles in sicer tipa 300D. Tudi firma Grakom iz Srbije, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo parketa in masivnih podov je naročila stroj Rotoles 400 PD-SV-L, dobava pa je predvidena v mesecu marcu. Obe podjetji, tako Iskra kot Grakom sta naši novi stranki in prav tako jim želimo veliko uspeha z novo investicijo. Dvostranski Rotoles 600 PD-SV pa ima tudi slovensko podjetje Petkovšek d.o.o. iz Belskega, ki se ukvarja s razrezom lesa in proizvodnjo opažnih plošč . Enostranski kalibrirni stroj Rotoles 600 D-L pa smo dobavili leto prej tudi pri Mizarstvu Korošec iz Laporja.

S tehnologijo Rotoles pa smo se v lanskem letu prvič predstavili na indijskem trgu, kamor smo prodali dva stroja Rotoplast za obdelavo plastičnih mas, stroj Rotoles 300 4V pa smo konec lanskega leta dobavili in montirali tudi pri enem vodilnih proizvajalcev lesenih hiš Kontiotuote iz Finske.