V dobrem tempu cilju naproti

Herbert Jöbstl, izvršni direktor Wood Products Stora Enso:

"Tako kot pri številnih prejšnjih projektih je Ledinek ponovno dokazal svojo usposobljenost in zanesljivost pri dobavi komponent za našo tovarno križno lepljenih plošč v Zdircu."

Za našo stranko Stora Enso, ki gradi že svojo četrto tovarno CLT, smo dobavili približno tretjino celotne opreme za njihov novi projekt v kraju Ždirec na Češkem. Naša linija obsega vstopni del sistema, ki je prvi del mehanizacije in dostavlja les v naš stroj X-CUT S400 za izrezovanje napak in v stroj za dolžinsko spajanje Kontizink H 5000.

Drugi del mehanizacije pripada našemu skobeljniku Superplan 4V-S250, ki les transportira do stroja in za skobeljnikom do stiskalnice za proizvodnjo enoslojnih desk.

Tako mehanska kot elektro montaža sta bili dokončani v skladu s časovnim načrtom, zato smo pravočasno začeli tudi s testno proizvodnjo, kar je bil pomemben mejnik za obe ekipi, Stora Enso in Ledinek. Temu sledi optimizacija proizvodnje in usposabljanje operaterjev na liniji, stranki pa smo dobavili tudi dva dodajalnika Powerfeed 70-S350 in skobeljnik Superplan 6VR-S350 za sortirno linijo.

Kljub vsem izzivom, s katerimi smo se soočali med projektom zaradi epidemije in močno podaljšanih dobavnih rokov za komponente, je projekt potekal skladno in veselimo se, da ga bomo uspešno zaključili. Pri tem gre največja zasluga ekipama Stora Enso in Ledinek za odlično sodelovanje, podjetju Stora Enso pa želimo vse najboljše in veliko uspeha pri novi naložbi.