Södra ponovno izbrala Ledinekovo proizvodno linijo za nov proizvodni obrat križno lepljenih plošč

Lansko leto so se v švedskem podjetju Södra odločili, da investirajo v opremo za nov proizvodni obrat za izdelavo CLT plošč in s tem potrdili svojo namero, da želijo postati vodilni dobavitelj tovrstnih izdelkov v nordijski regiji. Načrtovanje in izdelava dokumentacije za opremo od vstopa surovine do stiskanja izdelka so že v teku.

Nov obrat bo postavljen v sklopu njihove tovarne v kraju Värö, ki ga sestavljajo obrat celuloze, obrat za razrez lesa ter Södrina prva CLT linija, ki je prav tako Ledinekov proizvod. »Za proizvajalca opreme Ledinek smo se odločili, ker ponujajo sistemske rešitve, ki zagotavljajo varnost za nas in naše stranke. Izkušnje iz obstoječe proizvodne linije, smo upoštevali tudi pri nabavi opreme za nov, večji obrat. Proizvodna linija bo vsebovala najsodobnejšo tehnologijo in skrbno načrtovano postavitev, da bi zagotovili učinkovit postopek z visoko produktivnostjo«, je dejal Krister Norberg, vodja proizvodnje.

Zmogljivost nove linije je ocenjena na približno 100.000 m³ /, kar je pomemben korak za našo konkurenčnost na rastočem trgu. Povpraševanje je veliko, zanimanje za gradnjo z lesom pa znatno narašča.

Södra ponuja tako gradbene sisteme in proizvode, kot so sestavni in vezni elementi, kot tudi nove digitalne storitve za enostavnejše in učinkovitejše vodenje in spremljanje gradbenega procesa. Poudarek je na razvoju rešitev z lesom v gradbeništvu in v stanovanjskem sektorju, s čimer se ustvarja možnosti za okoljevarstveno odgovorno načrtovanje na stanovanjskem trgu.

Za nadaljne informacije se obrnite na:

Krister Norberg, vodja proizvodnje, Södra Building Systems,
Tel: +46 470-890 53
E-mail: krister.norberg@sodra.com

Podjetje Södra je bilo ustanovljeno leta 1938 in je največje švedsko združenje lastnikov gozdov s 52.000 lastniki gozdov kot člani. Z gozdarstvom se ukvarjajo na sodoben in odgovoren način, upravljajo z najsodobnejšimi žagami, na katerih predelujejo svoje surovine. V letu 2019 je bila neto prodaja 23 milijard SEK, število zaposlenih pa 3.100. S pristopom ustvarjanja dodane vrednosti in dolgoročnim načrtovanjem, je Södra kažipot za naslednje generacije v gozdarstvu.