Prva CLT proizvodni obrat v Rusiji za skupino Segezha

Skupina Segezha iz Rusije je investirala v kompletni proizvodni obrat za križno lepljene plošče z namenom razširitve svojih lesnopredelovalnih zmogljivosti. V novem proizvodnem obratu Sokol CLT bodo izdelovali križno lepljene plošče (CLT) s širokim razponom dimenzij in površinske obdelave. Proizvodni obrat se nahaja v popolnoma obnovljenih proizvodnih prostorih blizu kraja Vologda.

CLT linija poleg Ledinekovih standardnih strojev X-Cut, Kontizink, Multiplan in X-Press, vključuje dve stiskalnici Z-Press, ki sta plod našega najnovejšega razvoja, namenjeni izdelavi vzdolžno in prečno širinsko lepljenih plošč vrhunske kakovosti.

Največja velikost CLT plošč, ki jih bodo proizvajali v tovarni Sokol je 16 m x 3,5 m x 0,36 m. Tehnologija linije omogoča, da so plošče na obeh straneh vzdolžno in prečno brušene za še boljši vizualni zaključek. Za brušenje in rezanje pripravljenih stisnjenih in brušenih elementov CLT se uporablja najsodobnejši CNC stroj. To bo prva celotna CLT linija na ključ, dostavljena v Rusijo.

Celotno linijo nadzoruje X-Lam Manager, glavni računalniški sistem, ki temelji na osebnem računalniku, ki smo ga razvili z namenom zagotavljanja vodenja proizvodnje, nadzora in vizualizacije poteka proizvodnje, beleženja statistike, aktualnih podatkov in orodja za analizo proizvodnje.

CLT proizvodnja linija v Rusiji