Nov velik proizvodni obrat za proizvodnjo lepljenega lesa

Podjetje SmartLam North America, ki je prvi ameriški proizvajalec in največji proizvajalec križno lepljenega lesa (CLT) v Severni Ameriki, je minule dni v sporočilu za javnost objavilo, da bodo v Dothanu v zvezni državi Alabama gradili velik proizvodni obrat za izdelavo lepljenih nosilcev. V podjetju Ledinek smo ponosni, da smo bili izbrani za dobavitelja pri tem pomembnem projektu, in se veselimo ponovnega sodelovanja s tem ameriškim podjetjem.

Za njihovo novo tovarno lepljencev bomo dobavili naš visoko zmogljiv stroj za dolžinsko spajanje z zobatim spojem Kontizink, revolucionarno stiskalnico za lepljenje robov Z-Press, za lepljence do 320 mm Rotopress 18m in novo Flexipress Column za stebre.

Direktor podjetja SmartLam North America, Derek Ratchford:

"Iskali smo projekt na ključ, ki bi ga zagotovil proizvajalec z referencami na globalnem nivoju za področje avtomatizirane proizvodnje lepljenih nosilcev. Po preučitvi naših možnosti smo ugotovili, da Ledinek najbolje ustreza našim zahtevam. Ker imamo v naši proizvodnji CLT že njihovo vrhunsko stiskalnico X-Press, nam izkušnje nam kažejo, da Ledinek načrtuje in izdeluje visokokakovostno opremo, ki dosega visoke vrednosti sile stiskanja, potrebne za kakovostno spajanje lamel iz južnega bora."