Največji skobeljnik za bruna

Neumna je ptica, ki se sramuje svojega gnezda!


To je stari slovenski pregovor. Prav nobenega razloga pa ni, da bi vas bilo sram, če je vaš dom izdelalo podjetje Honkatalot na njihovem novem skobeljnem stroju Superles 600. Z največjo obdelovalno širino 600 mm in največjo obdelovalno debelino 600 mm, lahko njihov novi skobeljnik v enem prehodu obdela celo največja bruna, s čimer je največji za ta namen zgrajen skobeljnik!

Trden in težek okvir, velika moč motorjev in močna orodna vretena so bili osnova, na kateri je bil razvit ta napreden in prilagodljiv stroj za učinkovito proizvodnjo brun za hiše. Vertikalna vretena s podaljšano dolžino imajo povečano območje aksialnega nastavljanja, kar omogoča obdelavo celotne višine ali pritrditev več orodij na eno vreteno. V povezavi s sistemom za prednastavljanje in merjenje orodja ter lastno razvito programskom opremo Tool Manager za upravljanje orodij, se lahko preklapljanje med različnimi izdelki opravi brez zaustavitve stroja. V primeru, da je potrebna menjava orodja, izmenjalne vpenjalne gredi Ledinek ter natančna vretena s fiksnimi ležaji, omogočajo hitro menjavo in minimalen čas menjave orodja.

V podjetju Ledinek se zahvaljujemo družini Vainionpää za sodelovanje pri projektu in predlagamo ogled spletne strani Polarlifehaus, kjer najdete odlične primere svetovnega razreda oblikovanja, zgrajenega s prvorazredno tehnologijo.