Mosser je dal zeleno luč za proizvodnjo CLT!

Podjetje Mosser Leimholz GmbH, ki je naš dolgoletni partner, se je odločilo, da investirajo v pionirski projekt in pri Ledineku so naročili opremo za izdelavo križno lepljenih plošč. Na lokaciji v Randeggu bo nova proizvodna linija začela obratovati leta 2023. Proizvodna zmogljivost bo 55.000 m³ na leto in ustvarilo se bo 35 novih delovnih mest. Žagan les za potrebe nove linije so bo dobavljal iz lastne žage.

Mosser Leimholz GmbH bo izdeloval CLT elemente za stene in strope pod blagovno znamko Mosser-CLT in s tem naredil korak v smeri inovativnega dobavitelja s celostno ponudbo.

Skupina Mosser je bila ustanovljena leta 1924 in je danes visokotehnološko podjetje za izdelavo žaganega in lepljenega lesa z 225 zaposlenimi na 3 lokacijah v Spodnji Avstriji. Mosser se je razvil v izjemno uspešno podjetje z izvozno kvoto okoli 60%. Odločitev, da svojo obsežno ponudbo izdelkov dopolnijo razširijo na področje gradnje z masivnim lesom, je dozorela v zadnjih letih.

Pri izbiri dobavitelja za CLT linijo, se družinsko podjetje, ki ga upravlja lastnik, opira na najnovejše ugotovitve in tehnične standarde. Sredi aprila je bila sprejeta odločitev v korist Ledineka, kot glavnega dobavitelja. Odločilni dejavnik so bile obsežne izkušnje s sistemi CLT. "Prepričani smo v inovativen pristop in skladen koncept sistema," pravi lastnik in direktor mag. Reinhard Mosser. S tem se izognete nepotrebnim ali problematičnim vmesnikom.

Ledinek bo dostavil kompletno opremo za izdelavo CLT-ja, vse od vstopa surovega lesa do predaje formatiranih in brušenih elementov na CNC obdelovalnem centru , vključno z glavnim računalnikom "X -Lam Manager"! Posamezne plasti se na stiskalnici Z-Press pripravijo v enoslojno lepljene lesne plošče, ki zagotavljajo zrakotesnost in večjo zmogljivost stiskanja na stiskalnici  XM-Press.