Srebrno priznanje za inovacijo UNIPRESS

Nagrajena stiskalnica UNIPRESS

V okviru letošnjega Dneva inovativnosti, ki se je odvijal 26. septembra na Brdu pri Kranju, je Gospodarska zbornica Slovenije že 16. podelila priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni.

Zbrane na slavnostni podelitvi je med drugimi nagovoril tudi predsednik GZS Boštjan Gorjup, ki je svojo besedo izkoristil tudi za sugestijo politikom ter poudaril kako pomembni so pogoji v okolju za uspešno delovanje inovatorjev.

Med prejemniki srebrnega priznanja je tudi naše podjetje z UNIPRESS stiskalnico, za stiskanje in lepljenje lesnih lamel v lamelne plošče poljubnih širin z možnostjo vmesnih odprtin brez izmeta lesnih lamel. Trenutno se stenski elementi iz križno lepljenega lesa največkrat izdelujejo tako, da se odprtine za okna in vrata izrezujejo na gotovih stenah, izrezan material pa se melje in uporablja za kurivo. Izziva, kako izkoristiti ta potencial in steno sestaviti z vključenimi odprtinami smo se lotili z inovativno rešitvijo, ki bo delovala v zahtevnih pogojih avtomatizirane industrijske proizvodnje.

Ponosni smo, da smo del uspešnega inovativnega okolja na slovenskih tleh, naša prisotnost pa postaja ustaljena stalnica med prejemniki priznanj. Iskrene čestitke inovatorjem in celotnemu timu, ki je sodeloval pri projektu.

Več podrobnosti in foto utrinkov iz dneva inovativnosti najdete na povezavi: https://daninovativnosti.gzs.si/