Prva visoko zmogljiva linija dolžinskega spajanja Kontizink v Rusiji

Konec lanskega leta smo s podjetjem 'Sokol CLT' iz Vologde, ki je del skupine Segezha, enega največjih ruskih holdingov v lesni industriji in ki pokriva celoten cikel sečnje in predelave lesa, podpisali pogodbo za dobavo linije dolžinskega spajanja. Linija sestoji iz dveh naprav za izdelavo zobatega spoja: stroja Kontizink s pomikom 120 m/min, za vertikalne spoje in stroja Eurozink z zmogljivostjo 12 taktov na min, za izdelavo horizontalnih spojev. Dobava zajema tudi etažni in talni zalogovnik za dolžinsko spojen les. Kapaciteta zalogovnikov zadostuje za 12 polnjenj preše lepljencev.

Obe napravi za izdelavo zobatega spoja in oba zalogovnika so med seboj povezani z avtomatičnim transportnim sistemom za manipulacijo z izdelkom. S tem se potreba po posluževalnem osebju zmanjša na do tri operaterje in zagotavlja zmogljivost proizvodnje do 25 m3 na uro.

Odprema linije je predvidena za mesec februar prihodnje leto, v mesecu maju pa je predviden zagon nove linije, ko naj bi podjetje Sokol kar takoj pričelo z izpolnjevanjem naročila do svojih strank.