Nagrajena stiskalnica UNIPRESS

6. junija je Štajerska gospodarska zbornica že šestnajsto leto zapored organizirala dogodek podelitve priznanj za najboljše inovacije podravske regije z namenom spodbujanja inovativnega razmišljanja in delovanja.

Dogodek je potekal v prostorih Hotela City Maribor, kjer je mariborski podžupan, Zdravko Luketič, v uvodni besedi nagovoril inovatorje in inovatorke. Spodbudne besede sta med drugimi s prisotnimi delila tudi direktorica ŠGZ, Aleksandra Podgornik in direktor ZZI d.o.o., Igor Zorko.

Tista najvišja priznanja je podelil Slavko Cehnar, direktor in lastnik mariborskega podjetja Doorson – lanskoletnega prejemnika zlatega priznanja. Ponosni smo, da je v letošnjem letu med zlatimi nagrajenci ponovno tudi naše podjetje Ledinek Engineering d.o.o. z inovacijo Unipress. Gre za stiskalnico, katera omogoča bočno spajanje lamel različnih dolžin v lamelne plošče poljubnih širin s prihrankom lesa.

Vzpodbudna je tudi ugotovitev, da je v našem okolju veliko mladih inovatorjev, ki bodo v prihodnosti prav gotovo imeli pomemben vpliv na razvoj slovenskega gospodarstva, morda celo v okviru družb LEDINEK.

Več na portalu Večer.