Trä & Teknik Göteborg

Med 6. in 9. septembrom smo se v podjetju LEDINEK skupaj z našim zastopnikom, agencijo MOULDEX iz Halmstada na Švedskem že petič predstavili na Mednarodnem sejmu za lesne izdelke in tehnologijo v švedskem Göteborgu, na katerem se vsaki dve leti srečajo podjetja iz različnih branž lesnopredelovalne industrije, od žagarstva do gradnje, mizarstva, obdelave lesa in pohištvenega sektorja do proizvajalcev strojev, orodij in materialov.

Če smo še pred dvemi leti na sejmu Trä & Teknik prikazovali naš, s srebrnim priznanjem ŠGZ za najboljše inovacije, nagrajeni stroj MULTIPLAN, so si letos obiskovalci ta stroj lahko ogledali v živo. MULTIPLAN je naš novi visoko zmogljivi profilirni stroj, ki dopolnjuje našo široko ponudbo skobeljnih strojev in trije tovrstni stroji že uspešno obratujejo pri naših strankah, še pet pa jih je trenutno v izdelavi.

Ob Multiplanu, je naše obiskovalce še posebej pritegnil model letala narejen iz križno lepljenih plošč (CLT), z razponom kril 3,4 m, ki je kot živ dokaz naše komeptentnosti na področju izdelave CLT plošč krasil naš razstavni prostor. Leseni model letala so izdelali v podjetju Mayr Melnhof Holz iz Gaishorna, kjer imajo v uporabi že kar nekaj naše opreme za izdelavo križno lepljenih plošč.

Obema razstavnima eksponatoma je delal družbo še nas stroj za brušenje skobeljnih glav GML brusilnik, ki je nepogrešljiva dopolnitev skobeljnih strojev za vrhunsko obdelavo.

Veseli smo bili obiska naših dolgoletnih partnerjev na našem razstavnem prostoru, veselimo pa se tudi novih poslovnih stikov, ki smo jih navezali.